Sign in to follow this  
Major

Starting Lua Connection Error

Recommended Posts

So whenever I start to join the server everything loads fine but when I get to the "Starting Lua" part,  the game freezes and crashes everytime

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/20/2019 at 9:30 PM, Major said:

So whenever I start to join the server everything loads fine but when I get to the "Starting Lua" part,  the game freezes and crashes everytime

 

The "Starting Lua" part I think is because of a gmod update.

I had this problem before and took me ages to find a fix for it.

Basically. You want to go into properties under gmod, click the "Local Files" tab and click on "Browse Local Files".\

Then you want to double click on "garrysmod" folder then scroll down until you see "downloads" double click it once you found it.

Then double click the "server" folder and you will find yourself looking at a bunch of .GMA files in the folder (If you don't see any .GMA files then uninstall all your addons and reinstall them. Works for most people.)

Then what you want to do is to delete every single .GMA file you see on that folder and make sure it is empty.

Once you have deleted every .GMA file, close out of everything and run gmod

Then try to connect to the server.

And there you go!

If it doesn't work try typing this in your launch options. +clientport 27006

If this helped. I am glad to help you.

Edit: and just a note. the Starting Lua thing is no problem. that is normal.

Edited by SayaJin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this